پیشینه تاریخی تشکیلاتی کوه نوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی
سال 1311 آغاز فعالیت های گردشگری و کوه روی توسط زنده یاد غلامعلی کی نژاد در تبریز می باشد.
شادروان حبیب پور افروز از شاگران وی درر اواسط دهه 1310 گروه کوه نوردی سبلان را تشکیل داده،در سال 1319 قله سبلان را صعود و در سال 1321 سرپرستی گروهی از کوه نوردان تبریز را در صعود به قله دماوند بر عهده می گیرد . ( تاریخ کوه نوردی ایران – داود محمدی فر )
از ترکیب نفرات و اعضای صعود کننده به قله دماوند اسناد معتبری در دسترس نیست ولی اسامی اولین اعضای گروه سبلان در دهه ی بیست عبارتند از مرحومین :محمد پیر مرد- فرج حسین زاده – محمدعلی بنی اسماعیل – محمدصادق گروهی – حمید علیزاده و … که متاسفانه هیچکدام در قید حیات نیستند.
در اواسط دهه بیست گروه کوه نوردی سهند توسط چند تن از اعضای گروه سبلان تشکیل و شروع به فعالیت می نمایند.
سال 1319 برابر با تاسیس اولین باشگاه کوه نوردی ایران تحت عنوان باشگاه کوه نوردی دلیران عباس آباد توسط زنده یاد حاج عباس چاروقچی در تبریز است،باشگاهی که تمام هزینه های انجام برنامه ها توسط شخص چاروقچی تامین می گردید .
در سال 1326 سرگرد محمود صادقیان فقید ( سپهبد صادقیان و رئیس فدراسیون کوه نوردی در سال های 1351 الی 1356 ) اقدام به تاسیس باشگاه کوه نوردی سرباز می نماید،همزمان با تشکیل فدراسیون کوه نوردی و اسکی در سال 1326 هیئت کوه نوردی و اسکی آذربایجان نیز تشکیل و این تشکیلات در سال 1331 رسما توسط صادثیان تاسیس می گردد .
بعد از مرحوم صادقیان؛زنده یاد دکتر حسین حسین زاده به ریاست هیئت کوه نوردی و اسکی منصوب می شود و بیش از یک دهه در سمت باقی می ماند .
بدون شک سپهبد صادقیان از تاثیرگذارترین روسای فدراسیون کوه نوردی و دکتر حسین زاده از تاثیرگذارترین مدیران تشکیلات رسمی کوه نوردی آذربایجان در قبل از انقلاب به شمار می روند .
در سال 1336 مرحوم فرج حسین زاده با حضور در دوره های آموزشی فدراسیون کوه نوردی عنوان اولین راهنما و کمک مربی را به نام خود ثبت می نماید .
از اوایل تا اواسط دهه چهل گروه فکرآزاد به سرپرستی مرحوم منوچهر فکر آزاد ،گروه آذر به سرپرستی مرحوم عظیم سلیمانی و گروه آلپ به سرپرستی مرحومین اسد بابایی و رحیم بی همتا تشکیل می شود و رسما به فعالیت های کوهپیمایی می پردازند .
سال 1344 زنده یادان رسول لطیفی و حسین ستاری رئوف دوره های مربیگری فدراسیون را با موفقیت سپری می کنند و در سال 1345 کوه نوردی آذربایجان رسما وارد دوره نوینی می شود و اولین دوره های آموزشی با سرپرستی رسول لطیفی و همراهی دیگر مربیان برگزار می گردد .
در سال 1346 تشکیلاتی با نام خانه ( کلوپ ) کوه نوردان تبریز توسط زنده یاد لطیفی پایه گذاری میشود و اولین برنامه های زمستانی و فنی به سرپرستی وی با همراهی دیگر مربیان و کوه نوردان پیشکسوت برگزار می گردد.
تاریخ امروزه کوه نوردی تبریز مرهون تلاش انسان های آزاده ، مربیان با وجدان و پیشکسوتان دلسوزی است که آموزگاران مکتب و مرام کوه نوردی بوده اند و لباسی متمایز بر تن داشتند با هدف اشاعه و ترویج اخلاق ، فرهنگ و الفبای کوه نوردی .
پروژه تاریخ مصور کوه نوردی مستندی از اولین تلاش ها ، صعود ها ، دوره های آموزشی ، مسابقات و رویدادهای هشت دهه فعالیت های پیشگامان ، مربیان و کوه نوردان بوده و هدف ایجاد پلی است برای پیوند و آشنایی نسل فعلی ، از گذشته هایی این رشته ورزشی انسانی و ارزشی که هنوز در بین جوانان جویای نام امروز جای واقعی خود را نیافته است .
تصاویر ( بزودی منتشر خواهند شد ) تدوین شده نمی تواند در بر گیرنده کل تاریخ کوه نوردی تبریز باشد بلکه دانسته ها و یافته های موجود در دهه های اخیر است .
تنظیم نوشتار معرفی تصاویر با همیاری محمد جهان بانیان و تصاویر با لطف بی شائبه چنگیز امیر محمدیان انجام گرفته است .
منبع: تابلوی نصب شده در قرارگاه کوه نوردی عظیم قیچی ساز به قلم میرعلی هاشمی
قهرمانان و نام آوران ملی کوه نوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی
این بخش در دست تکمیل است …
مجامع اخیر هیئت کوه نوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی
روی هر کدام از آیتم ها کلیک نمایید
مجمع انتخابی هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان آذربایجان شرقی – پنج شنبه 6 مرداد 1401
مجمع عمومی عادی سالیانه هیئت استان آذربایجان شرقی – یکشنبه پنجم شهریور 1402
مجمع عمومی عادی سالیانه هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان آذربایجان شرقی-پنجشنبه ۱9 مهر ماه ۱۴۰۳
چارت سازمانی هیئت کوه نوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی
معرفی اعضای هیئت رئیسه کوه نوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی
این بخش در حال تکمیل است…
معرفی روسا و مسئولین حال حاضر هیئت کوه نوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی استان
این بخش در حال تکمیل اطلاعات است …