یادداشت؛روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر
کوه نوردی در امان هلال / هیئت کوه نوردی آذربایجان شرقی برخواسته از مکتب عشق و ایثار

سخت ترین برهههای بشردوستانه جهان هم از روزنههای نور انساندوستی بیبهره نبودهاند؛ این روزنههای نور در دوران معاصر نهادها و سازمانهای امدادرسانی هستند که تلاش میکنند درد و رنج انسانها در میانه بحرانهای مرگبار را کاهش دهند.
صلیب سرخ و هلال احمر ازجمله نهادهای امدادرسانی هستند که در میانه ماجراجویی های ناتمام بشر،ناآرامیهای سیاسی، آوارگیها، بیماریهای همهگیر جهانی، بلایای طبیعی، … برای ارائه خدمات حیاتی و نجاتبخش حضور یافته و اقدام کردهاند.
فرقی نمیکند قایق حامل مهاجران در آبهای کدام کشور حادثه ببیند، سیل و طوفان در کدام منطقه از جهان زندگی مردم را نابود کند، جنگ و درگیری در چه نقطهای از زمین رنجهای بشری را تشدید کند، …، صلیب سرخ و هلال احمر در کانون حادثهها حضور دارند.
دلیل تعیین روز جهانی صلیب سرخ و هلال و احمر
ایده تعیین روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر پس از جنگ جهانی دوم مطرح شد؛ در نهایت روز ۸ مه (۱۸ اردیبهشت) برای گرامیداشت این مناسبت انتخاب شد، زیرا سالگرد تولد هانری دونان، موسسه کمیته بینالمللی صلیب سرخ در سال ۱۸۶۳ و نخستین دریافتکننده جایزه صلح نوبل بود.
نخستین روز جهانی صلیب سرخ در ۸ مه ۱۹۴۸ جشن گرفته شد؛ عنوان رسمی این روز با گذشت زمان تغییر کرد و در سال ۱۹۸۴ به روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر معروف شد.
شعار سال ۲۰۲۵ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر، «زنده نگه داشتن بشریت: امید، کمک و التیام» است؛ هدف از تعیین این شعار، گرامی داشتن و تجلیل از کسانی است که وقت و گاهی جان خود را برای کاهش رنج دیگران و محافظت از کرامت ذاتی انسانی فدا میکنند.
این شعار همچنین یادآور خطرهای روزانهای است که در زمان بحرانها و خسارتهای بیسابقه امدادگران بشردوستانه را هدف قرار میدهند.
ماموریت زنده نگه داشتن بشریت میتواند بسیار خطرناک باشد؛ امدادگران و کارکنان و داوطلبان صلیب سرخ و هلال احمر در جریان محافظت از جان دیگران با مخاطرات جدی مواجه میشوند.
از سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲)، در مجموع ۲۸ نفر از کارکنان و داوطلبان صلیب سرخ و هلال احمر در حین انجام وظیفه جان خود را از دست دادهاند؛ برخی از آنها هنگام عملیات نجات پس از سیل یا دیگر بلایای طبیعی جان خود را از دست دادهاند، در حالی که برخی دیگر در حین تلاش برای نجات جان انسانها در جریان درگیریهای مسلحانه کشته شدهاند.
کوه نوردی در امان هلال
کوه نوردی در عین حال که از دیرباز ورزش استقامت و تعالی روح انسان ها به سبب صعود و فتح قلل مرتفع بشمار میرود از سویی بعنوان یک فعالیت پر ریسک در عالم حرفه ایی و حتی آماتوری شناخته شده است.حوادثی که در یک نگاه کلی بر اثر ماجراجویی انسان ها و در کوهستان ها بصورت بیشمار رخ میدهند همه نگاه ها را به هلال احمر معطوف کرده و قوس هلال آن نشان از کرامت انسان هایی است که باید به کمک هم نوع خود بشتابند .
پدران و مادرانی که هراسان بدنبال پیگیری اخبار امداد عزیزان خود هستند و با شنیدن نجات یافتنشان به احترام ناجیان کلاه از سر خود بر میدارند. البته همیشه هم عملیات ها ختم بخیر نمیشود و مسائل مختلفی سد راه امداد میشوند تا جایی که احتمال آسیب دیدن تیم های عملیاتی را نیز در پی داشته باشد اما آنچه که ارزشمند است واکنش بی باکانه این داوطلبان هلال احمر است که با کمترین امکانات موجود پا پس نکشیده و ایثار را تجلی می بخشند .
هیئتی از مکتب عشق و ایثار
هیئت کوه نوردی و صعودهای وررشی آذربایجان شرقی این افتخار را دارد که بخش اعظمی از بدنه مدیریتی و عملیاتی خود از دل این نجاتگران تشکیل بافته است ، از رئیس هیئت که علاوه بر مدارج پیشرفته کوه نوردی خود معاونت و فرماندهی امداد و نجات استان را بر عهده دارد تا تیم های عملیاتی که متشکل از نخبگان امدادی کشور بوده و سالهاست بعنوان استان اول امداد و نجات در هر کجا که فراخوانده شده اند جان حادثه دیدگان را نجات داده و به گواه تقدیرها و نشان ها کارنامه ایی درخشان را از خود در مکتب عشق و ایثار بر جای گذاشته اند.
کمیته روابط عمومی هیئت کوه نوردی آذربایجان شرقی این روز بزرگ را در دهه خجسته کرامت که همزمان با ولادت حضرت معصومه (س)آغاز و با ولادت برادرش امام رضا(ع) به نقظه عطف خود میرسد را گرامی داشته برای تمام خادمان و تلاشگران این عرصه آرزوی موفقیت،سلامتی و سربلندی دارد .